Natuurlijk vind ik het leuk om te monitoren of mijn artikelen worden gelezen en gewaardeerd. Maar daar heb je geen speciale tracking software voor nodig.

Op Google Search Console zie ik waar mensen naar zoeken en op welke pagina’s ze binnenkomen. Ik weet dus hoeveel verkeer er ongeveer op mijn site komt. Ik heb alleen geen idee wie dit zijn en of ze vaker op de site zijn geweest.

Dat is dan jammer, maar ik ga er niet anders door schrijven als ik het wel zou weten. Bovendien kan ik nu de waarschuwing omtrent cookies achterwege laten.

En als bezoekers een artikel waarderen kunnen ze dit expliciet en anoniem aangeven met de ‘ja’ en ‘nee’ knoppen bij ieder artikel. Ook kunnen mensen contact met me opnemen. Je stuurt me alleen een bericht als je denkt dat ik je vraag kan beantwoorden. Ook hieruit blijkt dus een zekere waardering.

Overigens worden vragen direct doorgestuurd naar mijn Gmail account. Dan ben je bij mij ‘bekend’ en staat jouw bericht en e-mailadres in mijn Gmail account. Daar doe ik verder helemaal niets mee. Je komt niet op een nieuwsbrief te staan die je waarschijnlijk toch niet leest. En op deze website verdwijnen jouw gegevens direct nadat je bericht is doorgestuurd.

Blijf scapen,
Ruud