Over Nature Scapes

Nature scapes staat voor een beetje aquatische natuur in een glazen bak. Gewoon ter ontspanning en vermaak. Even wegdromen. “nature escapes”, zoals je wilt. In feite een aquarium dus. Alleen nemen vissen in een aquascape niet de hoofdrol in, maar zijn ze onderdeel van het geheel. Bovendien kan ook het leven boven het wateroppervlakte onderdeel zijn van de aquascape.

Mijn achtergrond is biologie, maar bovenal decennia aan ervaring met beplante aquaria en aquascaping. Momenteel heb ik 10 aquascapes in huis.

Mijn kennis over en ervaring met aquascaping deel ik via Nature Scapes. Die kennis wijkt een beetje tot veel af van wat je elders op het internet vindt. Veel van de populaire opinies zijn achterhaald, maar blijven in stand, omdat ze 1) continue blind worden herhaald, 2) ook geen kwaad doen, en 3) de natuur geen passief systeem is, maar zich aanpast.

Door zelf te experimenteren én op de hoogte te zijn van kennis uit, bijvoorbeeld ook aquacultuur en aquaponics, omdat hier veel meer studies in worden gedaan dan in de aquaristiek, kun je veel onzinnige handelingen naast je neerleggen, veel problemen voorkomen en ook nog centen besparen.

Blijf scapen,
Ruud