Hoeveel ppm co2 is schadelijk

Het is algemeen bekend dat een te hoog CO2-gehalte in het aquarium schadelijk kan zijn voor vissen en andere levende organismen. Het is echter belangrijk op te merken dat de specifieke ppm (parts per million) van CO2 die als schadelijk wordt beschouwd, afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de grootte van het aquarium, de soorten vissen die erin leven en de verlichting en planten in het aquarium.

Over het algemeen wordt aangenomen dat een CO2-gehalte tussen 20-30 ppm acceptabel is voor de meeste vissen. Echter, als het CO2-gehalte te hoog is, kan dit leiden tot zuurstofgebrek en ademhalingsproblemen bij vissen. Bij hogere concentraties van meer dan 40 ppm kan dit zelfs leiden tot de dood van de vissen.

Het is daarom belangrijk om regelmatig het CO2-gehalte in het aquarium te meten en ervoor te zorgen dat het binnen een veilig bereik blijft. Er zijn verschillende manieren om het CO2-gehalte te meten, zoals het gebruik van een CO2-testkit of een pH-controller die het CO2-gehalte kan aflezen. Het is ook belangrijk om het aquarium goed te beluchten en te zorgen voor een goede watercirculatie om de CO2-concentratie op een veilig niveau te houden.